Innovation

Innovation udgør en fast del af hverdagen i PileByg a/s.

Og et af de seneste resultater endte faktisk op med at blive en global nyhed, nemlig Industriel afbarkning af pilestammer i stor størrelse.
 
Afbarkede pil besidder et nyt nøgent og stramt look - og de har en meget lang levetid.

Længere levetid på afbarket pil


Mens markedet herhjemme fortsat er domineret af pileflet ’med bark’, så er det i et globalt og historisk perspektiv den afbarkede pil, der har den klart største udbredelse. Det skyldes især den længere levetid på afbarket pil. Nu muliggør ny dansk teknologi afbarkning af store pilestammer, og dermed produktion af pilehegn/flethegn med en væsentlig længere levetid.
Horisontalt gærdeflet får lang holdbarhed med afbarkede stokkeHegn i afbarket pil nyopsat
Kunsthåndvaerker Birgit Oestergård Jensen
Det er PileByg a/s, der står bag udviklingen; kunsthånd-værker og pilefletter, Birgit Østergaard Jensen:
”Vores nye afbarkede pilehegn fremstår i et helt anderledes fint, og forarbejdet, design. Det er en skøn gave til havefolket. De blanke, lyse pilestammer tilfører pile-hegnenes verden en ny grad af finish og æstetisk charme – og giver et stilrent look til hus og have. Vi kalder os pilens professionelle, og jeg synes at dette hegn viser hvorfor. Det har været en dyr teknologi at udvikle, men den giver os på fornemste vis mulighed for at respektere gammel kundskab om pil. Vi vil meget gerne være med til at give den afbarkede pil en renæssance – også i en ny form”.

De ældste fund af flettearbejder er faktisk udført i afbarket pil - og går tilbage til romersk jernalder. Den første, kendte danske kurv var også i afbarket pil og dateres år 350. Historisk viden giver grundlag for at påregne en op imod 3 gange længere levetid på den afbarkede pil.

PileByg a/s forhandler såvel VESTKYSTHEGN som DET GRØNNE ELEMENT® i afbarket pil.