Land-Art

Pil kan meget - og er ideel når man skal præge landskabsrum med frie former. Vi arbejder med både levende og tør pil – under hensyntagen til pilens formåen og begrænsninger. Eksempler på arbejder leveret af PileByg a/s:

Pilekurv i Rundkørsel – udført for Vejdirektoratet

På ide og design af  æstetisk konsulent i Vejdirektoratet, Ulla Egebjerg, har PileByg a/s udført en  gigantisk konstruktion i flet med brede bånd af pileflet.

Formen følger  rundkørslens midte rundt - og ender i et overlap. Der er flettet mellem særligt  store akaciastolper. Pilen er en kraftig sortering, nedtørret gennem et halvt  år - og så flettet ind imellem stolperne, på selve lokaliteten.

Ved foden af  pileflettet er der plantet vedbend. Når pilen ældes vil vedbend dække og  forlænge pilens levetid. Det vil også give et flotsamspil mellem vejrbidt  pileflet og vedbend.
Pilekurv i Rundkørsel – udført for  Vejdirektoratet   Pilekurv i Rundkørsel – udført for  Vejdirektoratet   Pilekurv i Rundkørsel – udført for  Vejdirektoratet


 

Gramstadbåten – bestilt af Sandenes Kommune Norge

Gramstadbåten er udviklet af Birgit Østergaard-Jensen fra PileByg a/s i samarbejde med keramiker og kunsthåndværker Torunn Måseidvåg.

Et stålskelet bærer en tæt beplantning i pil, udført i et sirligt mønster, der understreger i linierne i en Vikingebåd. Bygger på ideen at skibet rejser hinsides – børn har i den omvendte båds bund ophængt keramiske arbejder, illustrerende de ting de ville vælge at tage med sig over i livet efter døden – i keramik.

Gramstadbåten skifter farve og udtryk med årstidernes skiften.
Gramstadbåten – bestilt af Sandenes Kommune Norge   Gramstadbåten – bestilt af Sandenes Kommune Norge   Gramstadbåten – bestilt af Sandenes Kommune Norge
 

Gærde i pileflet – Ferieboliger ved havet, Sønder Frankel, Rømø

Teknikken med at koge og afbarke meget store pilsestammer gør, at man nu kan opnå lang levetid på hegn flettet efter gærdeteknik. Det vil sige i et horisontalt flet. Flettet i pil med bark vil man få meget kort levetid på hegnet.

Med gærde-teknikken får man helt nye muligheder for at følge landskabets linier – og tænke læ og afskærmning som Land-art. Ved en række nye feriehuse på Rømø har PileByg a/s i samarbejde arkitekterne ASM Assentoft designet gærde til afskærmning i yderste kystrække.
Gærde i pileflet – Ferieboliger ved havet, Sønder Frankel, Rømø   Gærde i pileflet – Ferieboliger ved havet, Sønder Frankel, Rømø   Gærde i pileflet – Ferieboliger ved havet, Sønder Frankel, Rømø